Coada-calului tratează tuberculoza

Tuberculoza este produsa de bacilul Koch, o mycobacterie foarte rezistenta la frig si caldura, dar care poate fi relativ usor omorata de expunerea la soare (UV) si dezinfectia cu produsi chimici speciali (cei mai simpli sunt cei clorurati). Bacilul Koch are o proprietate deosebita de a-si putea inhiba metabolismul pe termen lung (10, 15, 20 de ani), in conditii neprielnice pentru el, metabolism pe care il poate relua in momentul in care conditiile locale sau generale ale organismului ii permit. Existenta acestor "bacili dormati" in organism constituie punctul de plecare al tuberculozelor secundare numite ftizii (popular oftica), care apar la distanta de timp de momentul infectiei cu bacilul Koch sau al reactivarilor tuberculozei dupa un prim tratament, chiar corect executat.
 
In medicina populara romaneasca, printre cele mai puternice remedii contra tuberculozei pulmonare este asocierea intre iarba de Coada-calului cu frunze si radacina de urzica marunta (Urtica urens) si frunze de patlagina (Plantago major).
 
Cele trei plante se macina cu rasnita electrica de cafea, se amesteca in proportii egale si se administreaza, pe stomacul gol, cate 6 lingurite pe zi. Acest amestec intareste imunitatea, reduce transpiratiile nocturne, imbunatateste capacitatea de asimilare si imunitatea organismului pe ansamblu.
 

Vizitati www.HemoStop.ro

Preluarea pentru republicarea completa sau partiala a acestui articol se poate face doar cu acordul scris al societatii Bioelite Green

Comentarii

  • Momentan nu sunt comentarii! Fii primul care adauga un comentariu!
Adaugă comentariu
Folositi aceasta rubrica doar pentru comentarii legate de acest subiect. Daca doriti sa ne contactati pentru alt motiv, click aici.