Coada-calului şi siliciu organic - Tratarea osteoporozei

Coada calului si siliciu organic - Tratarea osteoporozei Tratarea osteoporozei

Coada-calului are o compoziție bogată în minerale, cele mai importante fiind siliciu, aluminiu, mangan, potasiu și calciu. Siliciu este un mineral foarte important în procesul de absorbție a calciului, în formarea oaselor și cartilajelor și în regenerarea și repararea țesuturilor.

Din acest motiv, coada-calului este indicată în tratarea deficitului de minerale, regenerarea după fracturi, probleme cu dinții, unghii friabile, păr deriorat, osteoporoză și anemie zilnic.

Un studiu clinic, realizat în Italia, în 1999, a cercetat efectul pe care îl are coada-calului asupra osteoporozei. 122 de femei au fost tratate cu un produs care conținea coada-calului și calciu. După un tratament de 80 de zile, s-au constatat îmbunătățiri semnificative ale densității osoase, iar după un an s-a observat o recuperare medie de masă osoasă de aproximativ 2,3%.1

Restabilirea masei osoase se face prin intervenția siliciului care contribuie în mod direct la absorbția și fixarea calciului în oase. Cercetătorul C. Louis Kervran, nominalizat pentru premiul Nobel, a descris pe larg legătura dintre siliciul vegetal și calciu, în cartea sa Biological Transmutation.

De asemeni, siliciul este esențial pentru menținerea unui păr sănătos și a unor unghii rezistente. Datorită conținutului ridicat de siliciu, coada-calului contribuie la consolidarea prărului și unghiilor fragile. Chiar au fost realizate studii, în care tratamentul cu coada-calului s-a dovedit eficient pentru tratarea unor pacienți afectați de psoriazis la nivelul unghiilor. La sfârșitul terapiei s-a constatat o reducere cu 72% a adânciturilor, cu 66% a decolorării, cu 63% a onicolizei (separarea unghiei de țesutul subiacent), și o reducere cu 65% a severității afecțiunii comparativ cu valoarea inițială.

Pentru a ajuta la vindecarea cariilor și pentru a stopa avansarea acestora cât și pentru a stopa pierderea masei osoase, este esențial siliciul. Oasele conțin calciu, fosfor și magneziu, dar și siliciu care este esențial pentru remineralizare. Suplimentele de calciu, fără ca în organism să existe suficient siliciu, face ca nivelul acestuia sa crească în circulația sanguină, dar nu în masa osoasă. Se poate ajunge, conform studiilor, chiar la situații grave de hipercalcemie.

În 1939, câștigătorul Premiului Nobel pentru chimie, profesorul Adolf Butenant, a dovedit că viața nu poate exista fără siliciu. Conform cercetărilor sale din 1972, siliciu este un nutrient esențial și trebuie să fie furnizat în mod continuu din surse alimentare. Siliciul joacă un rol important în multe functii ale organismului și are o relație directă cu absorbția mineralelor. În organismul uman mediu se află aproximativ șapte grame de siliciu, o cantitate care depășește cu mult cantitățile pentru alte minerale importante, cum ar fi fierul.

Pe baza studiilor anterioare, cercetatorii au ajuns la concluzia că preparatele din coada-calului au un rol foarte important în lupta împotriva osteoporozei. Inițial s-a crezut că procentul mare de siliciu este responsabil de acest efecte. Adevărată explicație ține însă de transmutația biologică a siliciului.

Transmutația biologică este un fenomen biologic învăluit încă în mister dar cercetătorii au făcut mari progrese în descifrarea acestuia. Astfel, cu câteva decenii în urmă, biologul francez Louis Kervran a făcut cercetări ample asupra acestui fenomen și a stabiliot cinci criterii care trebuie îndeplinite ca să aibă loc o transmutație biologică (echilibru între masele atomice, între numărul de electroni ale elementelor transmutate, prezența de hidrogen, oxigen, carbon sau litiu, obținerea unui compus stabil, și prezența unei enzime specifice). Prin acest fenome se poate explica de ce coada-calului are proprietăți mari de calcifiere și regenerare osoasă chiar în condițiile în care în plantă există foarte puțin calciu și nu se administrează suplimentar calciu din altă sursă. Iar studiile realizate au arătat că vindecarea fracturilor în prezența siliciului organic a fost mult mai rapidă decât în prezența calciului.2

Siliciul este esențial pentru dezvoltarea scheletului și mineralizare. Lipsa de siliciu în organism duce la deformări ale scheletului. Tulburările hormonale ale organismului uman apar, în multe situații, din cauza dezechilibrului calciu-magneziu. Studiile științifice au arătat că siliciu restabilește acest echilibru. De asemeni, s-a constatat că siliciu are efecte benefice asupra asimilării fosforului. Siliciu se comportă ca un fel de catalizator pentru absorbția altor elemente în organism.

Osteoporoza apare în procesul de îmbătrânire. Oasele devin fragile și slabe. S-a constatat că administrarea de calciu suplimentar, fără siliciu, nu stopează evoluția bolii. Doar în prezență de siliciu, procesul degenerativ se diminuează, durerea se oprește și se restabilește procesul de regenerare a oaselor și a cartilajelor.

Osteoporoza este specifică, în primul rând, femeilor la menopauză. Dar procesul degenerativ începe mult mai devreme, chiar din tinerețe. O lipsă masivă de calciu (care nu se mai absorbe în țesutul osos), duce la extinderea canalelor și a spațiilor intercelulare, astfel încât acesta capătă un aspect poros, subțiat. Oasele devin fragile și și se rup foarte ușor, chiar la o presiune sau traumă redusă.

Din ce în ce mai multe studii științifice au evidențiat că siliciul poate fi transformat, printr-un proces de transmutare, în calciu, în organsim, atunci când este nevoie. Oamenii de știință consideră, în acest sens, siliciu, ca un precursor al calciului. Chiar dacă nu avem suficient calciu în organism, dar există destul siliciu, acesta se transformă parțial în calciu, pentru a putea suplini lipsa.

De asemeni, siliciul poate încetini procesul degenerativ al țesutului conjunctiv. Acesta este format din colagen, elastină, mucopolizaharide și carbohidrația care asigură retenția apei. Astfel țesutul conjunctiv se păstrează sănătos, elastic, hidratat și flexibil. Toate aceste molecule din structura sa conțin siliciu ceea ce înseamnă că un nivel normal de siliciu, o dietă cu alimente bogate în siliciu sau administrarea suplimentară de coada-calului va avea ca și efect păstrare unei pieli mai sănătoase și se va întârzia apariția ridurilor și se va menține mai multy timp sănătatea și flexibilitatea articulațiilor.

Părul conține o mare cantitate de siliciu, circa 90 de micrograme per gram, aproape la fel de mult ca și oasele care conțin 100 de micrograme per gram. Siliciu previne apariția calviției, stimulează creșterea părului sănătos și asigură rezistența firului și strălucirea naturală.

Siliciul întărește smalțul dinților, combate și previne sângerarea gingiilor, combate cariile și parodontoza.

Demineralizarea unghiilor, manifestată prin unghii casante, friabile, este un semn premergător al osteoporozei. Suplimentarea cu siliciu din coada-calului, va întări unghiile, le va reda strălucirea, va susține structura colagenului. Și tratarea unghiilor va preveni și dezvoltarea osteoporozei.

În concluzie, siliciul organic din coada-calului are foarte multe efecte benefice și roluri importante în organism:

  1. Previne și tratează osteoporoza
  2. Tratează orice problemă legată de sănătatea unghiilor și părului, menținându-le sănătatea
  3. Menține sănătatea și flexibilitatea articulațiilor
  4. Previne și întârzie fenomenele asociate cu îmbătrânirea
  5. Are efecte antioxidante și protejează organismul împotriva radiațiilor nocive
  6. Restabilește elasticitatea țesuturilor pulmonare, fiind benefic în tratarea bronșitelor
  7. Reface rapid oasele fracturate
  8. Stopează evoluția cariilor
  9. Previne parodontoza
  10. Reduce inflamația tractului intestinal
  11. Ajută la regenerarea venelor hemoroidale
  12. Stimulează sistemul imunitar
  13. Întărește pereții vaselor sanguine
  14. Contribuie la eliminarea aluminiului acumulat în țesuturi
  15. Previne apariția ridurilor și menține sănătatea și tinerețea tenului

Necesarul zilnic de siliciu este de circa 20-30 mg pentru un adult. Prin administrarea de coada-calului se asigură acest aport, iar în caz de exces de siliciu, acesta este eliminat, fără probleme sau efecte secundare prin rinichi și pe cale digestivă.

Coada-calului mai conține și alte minerale foarte importante pentru sănătatea organismului, dar acestea vor fi tratate într-un articol separat.

Note:

1. Corletto F. Female climacteric osteoporosis therapy with titrated horsetail (Equisetum arvense) extract plus calcium (osteosil calcium): randomized double blind study. Miner Ortoped Traumatol. 1999;50:201-6.

2. Nature & Progress, Bulletin de l'Association Europeenne d'Agriculture et d'Hygiene Biologiques, 1965, n.3, p.22

Vizitati www.HemoStop.ro

Preluarea pentru republicarea completa sau partiala a acestui articol se poate face doar cu acordul scris al societatii Bioelite Green

Comentarii

  • Momentan nu sunt comentarii! Fii primul care adauga un comentariu!
Adaugă comentariu
Folositi aceasta rubrica doar pentru comentarii legate de acest subiect. Daca doriti sa ne contactati pentru alt motiv, click aici.